AutoMotorBromfietsRijvaardigheidstrainingNieuwe rijden
  Motor Rijlessen
  De lesmotor
  Helm en kleding
  Les programma
  Tarieven
  Contact
  Adres:

Tel:
Email:
De Neerheide 6
5581TP Waalre
040 2220605
info@verkeerschool
vandemeerakker.nl
     
   

Rijvaardigheidstrainingen/RMT
 

Na het halen van je rijbewijs ga je de weg op en ervaring opdoen met het motorrijden. Door situaties waar je als motorrijder in de praktijk tegenaan loopt kan de behoefte ontstaan toch meer te weten te komen over de beheersing van je eigen motor. Voor die motorrijders is er de Regionale Motor Training, ofwel de RMT-cursus. Ik ben als instructeur exclusief door de KNMV gediplomeerd om deze cursus te verzorgen. De RMT-cursus is een eendaagse training die je volgt in je eigen vertrouwde omgeving, samen met twee andere cursisten. Een prima mogelijkheid dus om je met vrienden of kennissen aan te melden!

 

De RMT-cursus bestaat uit twee delen. Na een kennismaking met een kop koffie wordt in het ochtendprogramma op een afgesloten terrein gewerkt aan de voertuigbeheersing: de balans tussen motor en bestuurder, remmen bij hoge snelheden, uitwijken en keren in een beperkte ruimte. In de middag gaan we de weg op en wordt aandacht besteed aan de kijktechniek, het anticiperen op je medeweggebruikers, je plaats op de weg en het nemen van bochten.

 

De RMT is een speciaal ontwikkelde cursus om de vaardigheden bij het motorrijden te verbeteren, waardoor men op een veilige manier meer plezier kan beleven aan het motorrijden. Na de training ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

 

Het volgen van de RMT-cursus is ook interessant omdat je bij sommige verzekeringen  een premieverlaging krijgt als je aantoont dat je de cursus hebt gevolgd.