AutoMotorBromfietsRijvaardigheidstrainingNieuwe rijden
  Motor Rijlessen
  De lesmotor
  Helm en kleding
  Les programma
  Tarieven
  Contact
  Adres:

Tel:
Email:
De Neerheide 6
5581TP Waalre
040 2220605
info@verkeerschool
vandemeerakker.nl
     
   

Hoe ziet het lesprogramma eruit?

 

Het lesprogramma is opgebouwd uit lesuren van 60 minuten.

 U lest altijd alleen zodat ik u alle aandacht kan geven.

 

Het lesprogramma begint met een kennismakingsles waarin we  ons eerst aan elkaar zullen voorstellen. Daarna rijden we naar een terrein waar we wat oefeningen zullen doen om voeling met de motor te krijgen.

 

Het lesprogramma is verder afgestemd op het motorexamen dat uit 2 opvolgende delen bestaat:

-          het examen Bijzondere Verrichtingen (avb)

-          het examen Rijvaardigheid (avd)

In aanloop naar het examen Bijzondere Verrichtingen, krijgt u les in blokken van twee lesuren. Die tijd is nodig omdat we naar en van het oefenterrein moeten rijden om daar de verschillende bijzondere verrichtingen zoals het achtje, de slalom en de remproef, te kunnen oefenen.

 

Na het behalen van het examen Bijzondere Verrichtingen mag u de weg op. Een lesuur is dan voldoende. Elk lesuur begint met een korte uitleg en eindigt met een evaluatie.

 

Hoeveel lessen heb ik nodig?

De ene persoon leert sneller leren dan de ander. Ervaring op de brommer is meestal een voordeel maar het komt ook voor dat mensen zonder die ervaring de sterren van de hemel rijden. Het is daarom ook lastig vooraf te zeggen hoeveel lessen u nodig heeft. Als ik na een paar lessen een indruk heb gekregen van uw rijkwaliteiten, dan kan ik u wel een schatting geven van het aantal lessen dat u naar mijn verwachting nodig heeft.  

 

Dagrit

Bij de dagrit rijden we dé ultieme motorrit door het Limburgse heuvellandschap: de Mergellandroute. Tijdens deze dag krijg je te maken met verschillende facetten van het motorrijden: het rijden op smalle wegen in heuvelachtig terrein met onoverzichtelijke bochten. Een leerzame extra voorbereiding voor het examen!

 

Hoe zit het met mijn theorie?

U kunt pas uw praktijkexamen afleggen als u uw theoriecertificaat heeft behaald. U kunt natuurlijk zelf gaan leren voor uw theorie maar u heeft bij mij ook de mogelijkheid om theorielessen te volgen. Deze lessen worden gratis verzorgd door Autorijschool Jannnie Jansen (link).

 

Voor het afleggen van uw theorie-examen kunt u zelf een afspraak maken bij het CBR. Dat kan telefonisch of per mail (link). In het geval de examens in de vestiging Eindhoven vol zitten, kunt u ook reserveren bij de vestiging Weert of Tilburg.